Beetje afscheid, voor nu

Lieve mensen, ik ga me de komende maanden even terugtrekken. Ja, ik ga schrijven aan een nieuw boek, maar dat is niet de hoofdreden. Ik heb wat meer rust nodig, en de social media vreten energie. Ik durf wel te zeggen: het valt niet mee om als schrijver jezelf in de markt te zetten. De voortdurende aanwezigheid op die social media, in de hoop dat mensen je zien, je boeken zien, je boeken kopen: ik vind het zwaar.

Toen ik mijn eerste boek schreef, had ik nog de illusie (ja, ik was naief 😉 ) dat het een kwestie van tijd was en dan was ik een beroemde schrijver. De realiteit is helaas anders. De uitgever zegt het, iedereen zegt het: het heeft tijd nodig. Dat snap ik, dat is ook prima, zo werkt het bij alles. Maar na ongeveer drie jaar bespeur ik een vermoeidheid, die zich uit in negatieve emoties, in jaloezie, in frustratie. En dat wil ik niet. Ik ben niet zo, ik wil niet zo worden. Ik houd van schrijven, en ik ben echt oprecht heel erg blij met al die mensen die de moeite nemen die schrijfsels van mij tot zich te nemen. Blijf dat vooral doen, zou ik zeggen… 😉

Ik ga de rust opzoeken, schrijven, mijmeren, nadenken over hoe ik dat verlangen naar erkenning om kan zetten in tevreden zijn met wat het is nu.

Geen zorgen, ik duik op een dag wel weer op, maar voor nu is het mooi geweest. Tot snel, en ik hoop dat voor iedereen 2020 gaat brengen waarnaar verlangd wordt.

 

Veel liefs,

Mariska

 

1 gedachte over “Beetje afscheid, voor nu”

  1. Lieve Mariska neem de rust die je nodig hebt, we zien je vanzelf wel weer een keer verschijnen.Veel succes ook met het schrijven van je nieuwe boek!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.