Recensies

De eerste recensie op Hebban, door proeflezer Alda:

“Ik ben één van de gelukkigen die Hoofdzaak mocht proeflezen en ik vond het een goed boek!
Vanaf het begin boeide het verhaal meteen. Mariska heeft een zeer prettige schrijfstijl. Niet wollig maar helder. En zonder poespas, met dialogen zoals ze gaan. Maar tegelijkertijd wel beeldend waardoor je goed in het verhaal blijft en alles mee beleeft. De manier waarop Mariska de postmortale handeling/onderzoeken beschrijft, sprak mij ook erg aan. Heerlijk gedetailleerd waardoor soms “luguber”, maar tegelijkertijd zo “normaal” en respectvol beschreven. Je komt in de loop van het boek ook subtiel gedoseerd meer te weten over de personages die prima zijn uitgediept. En een mooi opgebouwd en verassend eind. Kortom: prima debuut, smaakt naar meer! Nederland is weer een goede auteur rijker.”

Nog meer recensies:

Het plot blijft lang geheim en je blijft het hele boek door prakkiseren hoe, wie, wat, waarom? Er zijn een paar gegadigden, maar de twijfel blijft. En dan valt daar de bom. Whoop mevrouw de debutant dat doet u meer dan prima. Thank you!!”, schrijft Corina Nieuwenhuis op de blogsite Samenlezenisleuker.nl. Ze geeft het boek 4,5 sterren. Klik hier voor de volledige recensie.

“Met een uitzonderlijk scherp oog voor detail en het creëren van een beklemmende sfeer heeft Overman een knappe prestatie geleverd, het is nauwelijks te bevatten dat dit een debuut betreft. En wat heeft ze de lat hoog gelegd voor een volgend boek (hopelijk een vervolg mét deze personages!)”, schrijft Patrice van De Perfecte Buren. Klik hier voor de volledige recensie.

“Met Hoofdzaak heeft de auteur een thriller geschreven met personages waar ik moeilijk afscheid van kan nemen en graag nog meer van wil horen”, aldus Wendy op Passievoorboeken. Lees de hele recensie hier.

“Als een thriller begint met de woorden ‘Het hoofd lag op tafel.’, weet je dat je een goede thriller te pakken hebt”, schrijft Elke op haar site The World of a Bookworm Blog. Klik hier voor de volledige recensie.

“Het verhaal slurpt je gewoon op. Als je begint te lezen, heb je het boek zo uit. Ik geef dit boek 4,5 van de 5 sterren”, schrijft Bryan op zijn blogsite DewereldvanBryan.nl. Klik hier voor de volledige recensie.

“Met ‘Hoofdzaak’ heeft Overman een spannend debuut geschreven”, schrijft Kim op de site Boekenbeschrijfster.nl. Klik hier voor de volledige recensie.

“Een extra kers op de taart is de vele tot in detail beschreven informatie over het pathologische gedeelte, dit is smullen voor alle lezers die hier echt van houden”, schrijft Moon op de site Mustreadsornot.com. Klik hier voor de volledige recensie.

“Hoofdzaak’ van Mariska Overtoom is een prima thriller met vooral een spetterend begin en einde. Het midden zakt wat in, maar uiteindelijk is het geen verkeerd boek”, oordeelt Femke op Moredelight.com. Klik hier voor de volledige recensie.

“Een thriller debuut om trots op te zijn volgens mij”, zegt Annette in haar recensie op haar eigen blogsite Bonsien.nl. Klik hier voor de volledige recensie.

“Ik denk dat we met Mariska Overman weer een geweldige thrillerschrijver aan de Nederlandse schrijvers toe mogen voegen”, schrijft Veronique op de website Koukleum.nl. Klik hier voor de volledige recensie.

“Zeer aangename schrijfstijl, zeker niet te braaf want Mariska schuwt het lugubere niet maar toch met een zeker respect naar doden en aanverwanten toe maakt van Hoofdzaak een zeer sterk thrillerdebuut dat ik met heel veel plezier gelezen heb”, schrijft Boeklovers op haar blog. Klik hier voor de volledige recensie.

“Het is een spannend verhaal en het plot is zeer sterk en verrassend! Dit zag ik niet aankomen. Een opmerkelijk goed debuut van Mariska”, zegt Tazzylovesbooks. lees de recencie hier.