Recensies

VERDOEMD

“Met haar eerste twee boeken schaarde Overman zich tussen de gevestigde orde van Nederlandse thrillerschrijvers. Met Verdoemd laat zij zien dat zij zich hiertussen (tot nu toe) moeiteloos overeind weet te houden.” Vijf sterren. Hebbanrecensie. Lees hier de hele recensie.

“Als lezer word je vanaf het begin in het verhaal gezogen om je niet meer los te laten voordat de laatste letter is gelezen.” Vijf sterren. Vrouwenthrillers.nl . Lees hier de hele recensie.

“Verdoemd is een ijzersterk verhaal dat de lezer niet zomaar loslaat en dat laat zien dat niet alles is wat het lijkt en dat sommige dingen het verdienen om tot de bodem te worden uitgezocht.”  Vijf sterren. Chicklit.nl . Lees hier de hele recensie.

VOLTOOID

“Ook knap hoe ze de soms heftige beslommeringen uit de persoonlijke levens van Isabel en Peter een plaats geeft. Voltooid is deel 2 uit een hopelijk nog langere serie. (AS)” Vrij Nederland Thrillergids. Lees de hele recensie hier.

Overman doet niets voor niets, alles wat ze noemt is verdienstelijk voor het verhaal. De kleinste details zijn van belang. Door middel van flashbacks is er sprake van dubbele spanning. Persoonlijke verhalen van meerdere personages lopen door de casus van dit boek en dat gaat meer dan goed. Hiermee zet Overman een potentiële serie op poten, dat kan niet anders. Hier zit nog zoveel meer in het spreekwoordelijke vat! Overman heeft daarbij een bijzonder prettige schrijfstijl. Niet alleen weet ze haarfijn de spanning op te bouwen en meerdere verhaallijnen op te werpen, maar er is nog iets anders. Er is sprake van een uitzonderlijk hoog niveau ten aanzien van kwaliteit en spanning, perfect taalgebruik en oersterke dialogen die laten zien hoe krachtig haar personages zijn.” Patrice van Leesclub Perfecte Buren. Lees de gehele recensie hier.

HOOFDZAAK

Het plot blijft lang geheim en je blijft het hele boek door prakkiseren hoe, wie, wat, waarom? Er zijn een paar gegadigden, maar de twijfel blijft. En dan valt daar de bom. Whoop mevrouw de debutant dat doet u meer dan prima. Thank you!!”, schrijft Corina Nieuwenhuis op de blogsite Samenlezenisleuker.nl. Ze geeft het boek 4,5 sterren. Klik hier voor de volledige recensie.

“Met een uitzonderlijk scherp oog voor detail en het creëren van een beklemmende sfeer heeft Overman een knappe prestatie geleverd, het is nauwelijks te bevatten dat dit een debuut betreft. En wat heeft ze de lat hoog gelegd voor een volgend boek (hopelijk een vervolg mét deze personages!)”, schrijft Patrice van De Perfecte Buren. Klik hier voor de volledige recensie.

“Met Hoofdzaak heeft de auteur een thriller geschreven met personages waar ik moeilijk afscheid van kan nemen en graag nog meer van wil horen”, aldus Wendy op Passievoorboeken. Lees de hele recensie hier.

“Als een thriller begint met de woorden ‘Het hoofd lag op tafel.’, weet je dat je een goede thriller te pakken hebt”, schrijft Elke op haar site The World of a Bookworm Blog. Klik hier voor de volledige recensie.

“Het verhaal slurpt je gewoon op. Als je begint te lezen, heb je het boek zo uit. Ik geef dit boek 4,5 van de 5 sterren”, schrijft Bryan op zijn blogsite DewereldvanBryan.nl. Klik hier voor de volledige recensie.

“Met ‘Hoofdzaak’ heeft Overman een spannend debuut geschreven”, schrijft Kim op de site Boekenbeschrijfster.nl. Klik hier voor de volledige recensie.

“Een extra kers op de taart is de vele tot in detail beschreven informatie over het pathologische gedeelte, dit is smullen voor alle lezers die hier echt van houden”, schrijft Moon op de site Mustreadsornot.com. Klik hier voor de volledige recensie.

“Hoofdzaak’ van Mariska Overtoom is een prima thriller met vooral een spetterend begin en einde. Het midden zakt wat in, maar uiteindelijk is het geen verkeerd boek”, oordeelt Femke op Moredelight.com. Klik hier voor de volledige recensie.

“Een thriller debuut om trots op te zijn volgens mij”, zegt Annette in haar recensie op haar eigen blogsite Bonsien.nl. Klik hier voor de volledige recensie.

“Ik denk dat we met Mariska Overman weer een geweldige thrillerschrijver aan de Nederlandse schrijvers toe mogen voegen”, schrijft Veronique op de website Koukleum.nl. Klik hier voor de volledige recensie.

“Zeer aangename schrijfstijl, zeker niet te braaf want Mariska schuwt het lugubere niet maar toch met een zeker respect naar doden en aanverwanten toe maakt van Hoofdzaak een zeer sterk thrillerdebuut dat ik met heel veel plezier gelezen heb”, schrijft Boeklovers op haar blog. Klik hier voor de volledige recensie.

“Het is een spannend verhaal en het plot is zeer sterk en verrassend! Dit zag ik niet aankomen. Een opmerkelijk goed debuut van Mariska”, zegt Tazzylovesbooks. lees de recencie hier.